חרדה טכנולוגית

"על איזה כפתור לוחצים פה ? אוף, מה אני צריך את זה? אין לי זמן להתעסק עם זה…"

תארו לעצמכם שיום אחד, חשבון הבנק שלכם יתנהל כולו באפיק דיגיטלי ולא תדעו איך לבצע פעולות פשוטות..

ההתנהלות בחיים המודרניים מצריכה טיפול שוטף, מהיר ויעיל ולעתים בו זמנית, מה שמצריך מהאדם להסתייע במערכות מודרניות דיגיטאליות : נייד, מחשב טלוויזיה חכמה, אינטרננט מהיר, אפליקציות, רשתות חברתיות..

לא מעט אנשים מרגישים חוסר נוחות או חרדה, מול עולם הטכנולוגיה המתקדם.

לחרדה הזו קוראים טכנופוביה – תופעה פסיכולוגית שבאה לידי ביטוי בחשש ורתיעה מכל מה שקשור בטכנולוגיה ומפני רכישת מיומנויות טכניות. 

חרדה זו מקשה בהתמודדות עם מחשבים וטכנולוגיה מתקדמת. אותם אנשים חוששים לנסות, מפחדים לקלקל או לא להצליח.
הם יעשו הכל כדי להימנע משימוש טכנולוגי, גם במחיר גבוה יותר של זמן כסף ומאמץ. הם יאמרו: "זה לא התחום שלי", "בשביל מה אני צריך את זה?" "אין לי זמן", "אני יותר מידי מבוגר מכדי ללמוד", ועוד ..

יתכן ותירוצים אלו מקלים על טכנופובים בהתמודדות מול הסביבה אך הם גם מונעים מהם את האפשרות לנסות ואולי גם להצליח.

אם חשוב לכם לא רק להתגבר על המכשולים הטכניים אלא גם להרגיש חלק מהעולם המתקדם, לא להישאר מאחור – בואו נדבר, שיחת טלפון פשוטה, נבדוק אם אנחנו מתאימים ואם אוכל לעזור , השיחה היא לא עלות, ללא התחייבות.

אילו חרדות מסתתרות מאחורי הטכנופוביה ?

  • חרדה מפני דברים זרים, לא מוכרים, או בלתי ניתנים לתפיסה, אשר באופן טבעי יוצרים אצל אדם כמו הטכנופוב, רגשות של תסכול, תקיעות ואף נחיתות או בדידות.
  • חרדת אובדן השליטה של האדם אל מול מכונות ומכשירים.
  • חרדת התלות בטכנולוגיה, במכונות וברובוטים, להפקיד את חיינו וגורלנו בידיה.
  • חרדת היריב – "ישויות" (מכשירים ומכונות) שמתחרות באדם ועלולות לגבור על כישוריו.
  • חרדה מפני התמכרות, השתעבדות ותלות בעולם הטכנולוגי והווירטואלי.
  • חרדה מהתנוונות, התיישנות ובטלה – כתוצאה מהפקדת "מטלות" בידי מכונות.

יש אנשים שמרגישים שהטכנולוגיה המתקדמת, גורמת להם למצוקה (בכל מיני דרגות קושי) והם מוותרים מראש. יש אנשים שסבורים שזו גזירה שנגזר עליהם לחיות איתה, יש אנשים שמוצאים פתרון ועוקפים את הבעיה בדרכים יצירתיות.

תכלס

אם חשוב לך להתקדם באפיק הדיגיטלי, כמו מרבית העולם 
להבין איך לבצע פעולות (הפקדת צ'ק בחשבון הבנק, רישום לאירוע שפורסם בפייסבוק)
או אפילו ללמוד להפעיל מכשירים (אפליקציות בטלפון הנייד, הורדת תמונות למחשב, הקלטת סדרות בטלוויזיה ועוד)
ואם גם לך חשוב לחסוך בסופו של דבר זמן יקר ויותר מכך – לא להזדקק לעזרה או טובה של אף אחד או חלילה לא להיות בחוויה של: "אני נשאר מאחור", אני מזמינה אותך להתקשר אליי, לשיחת ייעוץ ללא תשלום וללא מחויבות שבה נברר איך אוכל לעזור לך להרגיש שזה אפשרי, בלי תירוצים כמו: "אין לי מספיק ידע", או אין לי זמן לזה".

 

אני לא עומדת להראות לך איך לתפעל מכשיר מבחינה טכנולוגית או איך נכנסים לעולם הדיגיטלי. אני גם לא מבטיחה הבטחות שתוך 3 ימים או 2 פגישות, יהיה בידיך את המידע לעשות את כל אלו, מבלי להרגיש תחושת חרדה, מבלי להזדקק לעזרתו של אף אחד.
אני לא מאמינה בזה ואם מצידך קיימת האמונה שתוך זמן קצר יהיה לך את המידע איך לעשות זאת, אז כנראה שאנחנו לא מתאימים. אבל מה שכן – אוכל לעזור לך לכווץ משמעותית את תחושת הלחץ החשש והחרדה, כך שיתאפשר לך להתנהל בעולם הדיגיטלי מבלי שהמחשבות המאיימות ותחושת התסכול, הפספוס והתקיעות ישבשו לך את התוכניות.
נכון ששליטה בטכנולוגיה היא לא חובה, אבל אדם לא נולד עם פחד מטכנולוגיה, אצל ילדים למשל אין את הפחד הזה, הם לומדים ומתנסים, ותכל'ס מתנהלים בהנאה וטבעיות עם העולם הטכנולוגי. אין להם פחד להתנסות והם אף משתכללים מידי יום, והרגש המלווה אותם הוא תחושת הנאה ובעיקר שימחה.

אל תשלחו מייל, וגם לא הודעה במסנג'ר, פשוט תתקשרו אליי, אני פה….

גלילה למעלה
דילוג לתוכן